Мина Касабова – Биография

Завърших бакалавър Психология в Нов български университет. Започнах да работя в отдел човешки ресурси, с цел изграждането на работни кандидатури и наемането на хора за работа. Малко след това записах магистратура – Детско-юношеска и училищна психология към Софийски университет Св. Климент Охридски. Работих в детско заведение, с деца между 2 и 6 години, и паралелно изграждах профили на охранители. След като завърших, създадох Психологическо студио Фариа – една реална, осъществена моя мечта.

 

Повече от 5 години се занимавам с психодиагностика  и изследване на личността. Чрез различни видове тестове създавам профил на човека и издавам удостоверения за психологическа пригодност в сферата на автомобилния транспорт. Опитът ми включва и консултант на гореща телефонна линия за жени, пострадали от насилие към Фондация „Асоциация Анимус“.

 

Обичам да работя и да общувам с деца. По един креативен и вдъхновен от любовта начин, търся постоянен път към тях. Работата с техните родители ме насочи към проблемите в комуникацията. От 2017-а година организирам и курсове по програма Трениране на успешни родители. В тези групи хората споделят, практикуват и търсят път към другия, за да създадат дълбока връзка, която лежи на уважение, зачитане и подкрепа.

 

Философската ми ориентация е силно повлияна от Неорайхианската психотелесна школа, в която започнах да се обучавам през 2014-а. Терапията на петте движения начерта изход от болките в душата ми, а лечението е в промяната. Терапевтичният път е свързан главно с израстването и разширяването на човека, с приемането на негативните черти на характера и повече проява на любов към себе си.

 

Вярвам, че психотерапевтичната работа е работа с душата. Пътешествие и могъща сила, чрез която се освобождават потенциалът, умът, тялото и душата. Чрез срещите с различни съдби аз уча хората, но уча и себе си – как да се живее с повече страст, цел и спокойствие.

 

Повече за психотерапията

Летен тренинг – Кранево 2016 – снимка из архива на
Института за Неорайхианска Аналитична Психотерапия