#дете #любов #общуване #родител

 

Заповядайте на учебни занимания по програма Т.У.Р. (Трениране на успешни родители) в Психологическо студио Фариа и научете умения, с които ще изградите цялостна методология за решаване на семейните конфликти.

Обичате децата си страшно много. Те са центъра на вашия свят, но в забързаното ежедневие, жонглирайки между работа и задължения, трудно стигате до сърцата им. Динамиката, в която живеете, изяжда не само времето, но и спокойствието ви. Търпението към околните е по-скоро желание, отколкото реалност – криви физиономии, тръшкания и безброй скандали. Страшно много правите за околните, а то всякаш остава незабелязано, все нещо не се получава. Обвиняват ви в неразбиране, а и никой не осъзнава какво ви е на вас. Едно постоянно мърморене, натякване или не e ли по-добре да замълчим, отколото да се влошат нещата. Може ли да е по-ужасно?

СЕГА КАКВО ЩЕ НАПРАВИМ:

В нашите срещи ще проиграваме ситуациите, които водят до конфликти. Ще си говорим какво отключва защитите на децата и защо искат да са все в опозиция, и да ни се противопоставят. Защо сме обвинени в „неразбиране“ и как да променим това. Как чувствата и емоциите контролират поведението ни? Лошо ли е да съм гневен? Как да го показваме на света без околните да се обиждат или това да води до сълзи в очите на децата ни? Има ли други методи за решаване на проблеми, освен да викна, да ударя, за да постигна така желаното послушание? Имам ли нужда от подчинение? Как да бъда авторитет за детето си, без да съм лош или много мек?
Не оставяйте ежедневието да ви контролира. Вземете нещата в собствените си ръце. Бъдете промяната, която искате да видите в децата и семейството си. Покажете им как да бъдем по-добри. Не се страхувайте да подобрите взаимоотношенията си – любовта и радостта могат да бъдат отново в дома ви.

„Инвестирайте във вашето семейно бъдеще и най-вече във взаимоотношенията с вашите деца, за да могат те да израстнат уверени, можещи и независими личности!
Не оставяйте общуването с децата да зависи от темпа на забързаното ежедневие!“

Какви умения ни дава програма Т.У.Р.

Груповите обучения за родители, по международно-признатата програма на американския психолог д-р Томас Гордън (1918-2002), са полезни, за да се научим:

 • да създаваме семейни принципи и правила.
 • да водим градивен диалог с децата си.
 • да дефинираме препятствията, които ни пречат в общуването.
 • да владеем гнева си и да порицаваме, без да унижаваме.
 • да поставяме граници, без те да водят до сълзи.
 • да развием умения за внимателно и активно слушане.
 • да чуваме какво всъщност споделят децата ни под повърхността.
 • да откриваме и разбираме чувствата и света на другия.
 • да изразяваме собствените си емоции, така че детето да ни разбере.
 • да разширим безпроблемната зона в ежедневието си.

Мина Касабова за курса по Т.У.Р.

Какво представлява и каво ще научим?

История и принципи на Т.У.Р. обучението

През 2006-a година програмата е осъвременена с нов контекст и материали, ориентирани към текущите въпроси и грижи на родителите в съвременното общество. В групите по Т.У.Р. ние инструктурите предлагаме подробен план за следване на златното правило – „Отнасяй се с другите така, както искаш те да се отнасят с теб”. Това е и кредото на Др. Томас Гордън за взаимоотношенията.

 

В основата на нашата философия да си родител е убеждението, че децата не са лоши, палави или проблемни, а просто поведението им е начин да задоволят нуждите си в определен период от възрастта им. Те имат правото да посрещнат своите нужди, както и родителите. Именно при този сблъсък, взаимоотношенията се влошават и се пораждат конфликти.

Част от възрастните изискват послушание и подчинение от децата си. Други желаят да ги предпазят от болка и неприятности, а когато детето се разстрои, родителят се предава и му позволява да прави каквото си иска, без никаква насока. И в двата случая при една от двете страни има победени, които остават с чувство на негодувание. Този постоянен цикъл на борба за власт, придружен от негативните чувства на обида и гняв, започва да пречи на връзката между деца и родители.

 

Нашата мисия, като инструктури по Т.У.Р., е да запазим и развием тази връзка. И най-вече – като научим родителите да го постигат сами. Като цяло моделът Гордън е набор от комуникативни умения. Усвоят ли ги веднъж, родителите вече могат успешно да взаимодействат с поведението на децата си. Еднакво важно е, освен възприемането на тези умения, така и усетът кога и как те да бъдат прилагат. Именно в тази посока Т.У.Р. предлага ясна структура за това кога, как и кое умение да се използва, за да разрешим наболял въпрос в семейството.

А ползите от методиките са несъмнени и дългосрочни:

 • положителен ефект в отношенията на децата към родителите, като малчуганите започват да се чувстват разбрани и уважавани;
 • повишава се самочувствието на децата, което развива самостоятелност и отговорност в децата като личности;
 • приемане и разбиране на децата от родителите, като възрастните започват да генерират повече топлина и любов към тях;
 • родителите се научават да прилагат и изграждат демократични отношения;
 • подобряват се оценките и поведението на децата на обществени места и събития, училища и детски градини;
 • отключва се творческият им потенциал;
 • децата се учат на автономност, което качество е твърде необходимо в темпа на времето, където живеем!

Дати на занимания за 2019-а:

 • Група I: 12 Януари – 2 Февруари
  4 поредни съботи от 11:30 до 16:00 часа

 

 • Група II: 23 Февруари – 16 Март
  4 поредни съботи от 11:30 до 16:00 часа

Цената на програмата за един човек е 319,00 лв.,
с пълен комплект помагала, а всеки втори член от семейство ползва 50% отстъпка.

Заявки за учатие в следващите групи, моля, правете на тел.:
0889-866-798

КОНТАКТИ

Място – Психологическо студио Фариа