Психолог и психотерапевт Мина Касабова

Здравейте, аз съм Мина Касабова – един обикновен човек като всички вас. Миналото ми изигра изключително голяма роля, за да стана психолог и психотерапевт. Непрекъснато търся, а в срещите с околните откривам колко много потенциал има във всеки един от нас, развивам вътрешната си смелост и убеждението, че мога.

 

Вярвам, че животът е едно непрестанно търсене и движение, разтяга на кръст и вади от там целия ни арсенал от знания, скрити таланти и безброй шансове да проявим себе си. Да научим уроците си, да надхвърлим лимитите си, да се научим да падаме и ставаме. Щастието и удовлетворението са нормални човешки емоционални състояния, но в много от случаите сами си слагаме спирачки и бариери. Прехвърляме вината върху околните, изпадаме в депресия, трудно ни е да станем и да продължим напред. Чувстваме се наранени, обезсърчени, нямаме желание за нищо, апатични сме и най-вече страдаме.

Как успявам аз?

 

Чрез много вяра и любов към себе си, чрез намиране на вътрешни устои и постоянно разширяване. Даване на време да се върна към центъра си и да преразгледам света от една друга точка. Днес, онази част в мен, която непрестанно задава въпроси и търси отговори, знае, че истината се крие в самата мен.

психолог и психотерапевт Мина Касабова портрет

Психолог Мина Касабова / фотография Васил Танев

Като психолог, и най-вече като човек, постоянно осъзнавам и създавам вътре в мен едно топло, уютно и защитено пространство на самопознание. То е изпълнено с много любов и благодарност – първо към себе си, а след това към всички останали. Благодарение на него човек не е нужно да отрича външния и вътрешния свят. Може да изгражда собствена житейска философия, която почива върху правилни предпоставки и неминуемо води до заключението, че предназначението на човека е да живее живота си с лекота, да създава хармонични връзки с околните и да разпознава потребностите си.

Сертификати:

Психологически сертификат Post Traumatic Growth умален размер
сертификат трениране на успешни родители
свидетелство за консултиране и терапия
сертификат за психологически опит
сертификат фондация асоциация анимус
сертификат асоциация монтесори

Авторски публикации:

 

• „Мисията да отгледаме емоционални интелигентни деца“ – публикувано на 25-и Октомври 2017-а година от Академия за родители – автор Мина Касабова.

 

• „Леопардът“ – ревю на едноименния криминален роман от норвежкия писател Ю Несбьо. Публикувано на 26-и Август 2014-а в онлайн изданието за градска култура – SofiaLive.bg